Tredje sommaren med SM i musikquiz

För tredje sommaren i rad arrangerar Evenemangskontoret Musikquiz-SM på ett antal platser i landet. Mellan den 27 juni och 9 augusti genomförs kvalomgångar på ett tiotal spelplatser runt i landet. Den 18 augusti blir det regionfinaler för lagen som kvalificerat sig dit, och finalhelgen i Musikquiz-SM hålls endera 7-9 september eller 21-23 september.

Den som vill ställa upp får skapa sig ett lag på max fyra personer och sedan ta sig till någon av spelplatserna som i år tyvärr bara verkar finnas i 8 av landets 21 län, så det kan bli ganska långt att åka för segersugna musikfrågesportare. Deltävlingarna leds av olika trubadurer, som själva framför en del av frågorna. Lagen som vinner deltävlingarna går direkt till regionfinal, men det finns också möjlighet att få lucky loser-biljetter dit.

Enligt arrangören så hölls 2017 hela 136 deltävlingar på 25 olika spelplatser i 13 län. 1612 lag deltog och till slut stod 4 Bugg Och Två Melodikryss från Finspång som mästare. På andra plats 2017 kom premiärårets svenska mästare, Scaramanga från Kristinehamn. Om något av dessa lag lyckas ta sin andra titel får vi se i september.

Skicka gärna tips om quiz och frågesporter som hålls under sommaren till info@svarsdepartementet.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.